Despre proiect

ARTA este esentiala pentru un artist precum Mirela Traistaru pentru ca atunci cand ai o viziune pastelata si colorata, lumea se transforma intr-o mare panza, iar orice situatie devine un sevalet ce sustine un viitor proiect.

„Sevaletul” in cazul Add to address book a fost contextul intalnirii diversilor artisti in cadrul mai multor evenimente de arta. Din dorinta de a forma o „comunitate” si de a pastra datele de contact ale tuturor artistilor cunoscuti pe parcursul diferitelor evenimente, acestia erau rugati sa trimita aceste informatii pe adresa de mail addtoaddressbook. O idee din start interesanta care a dat astfel nastere unui proiect complex, unic si fara sfarsit.

COMPLEX pentru ca uneste atatea talente (92 pana in prezent), atatea stiluri artistice, viziuni, tehnici si culturi (18 tari) incat ar trebui inventat un alt termen pentru a defini de fapt profunzimea acestei actiuni artistice.

UNIC pentru ca este desavarsit si creator, incat din orice unghi ai privi, vei vedea o alta imagine, un alt tablou sau o alta dimensiune a acestui proiect. O alta perspectiva si un alt inteles. Lumea in care traim este atat de complexa si nesfasita dar totusi atat de simpla, clara si definita. Unic penrtu ca intregeste ceea ce este nemarginit, unic pentru ca adapteaza ceea ce este de neadaptat. Gusturile nu se discuta, la fel cum arta vazuta prin ochii fiecarui artist nu este repetitiva.

FARA SFARSIT pentru ca frumusetea este infinta, pentru ca prietenia este dincolo de granitele unei tari, cultura, religie, viziune, gandire, nume si stil.

Add to address book este de fapt o invitatie la adevar, lumina, prietenie, iubire de frumos si arta.

Add to address book este o noua dimensiune a creatiei, ce acum fuzioneaza si prinde aripi.

Add to address book este ceea ce orice fiinta isi doreste: iubire, uniune, viata, idei si culoare.

O lume plina de geniul interminabil al artei. O lume atat de frumoasa incat orice gura de aer ar trebui descrisa print-un act creativ. O lume in care suntem liberi sa ne exprimam eu-l interior. Pentru ca fiecare este unic si totusi formam un tot unitar. Iar unicitatea fiecaruia este de fapt o piesa a unui puzzle. Puzzle-ul vietii, al acestui tot unitar din care suntem parte.

Aici avem Puzzle-ul creator al artistilor uniti prin dragostea de frumos si prin altruismul de care dau dovada cu fiecare opera de arta realizata.

Pentru ca ne ofera din sufletul lor si din gandurile lor desavarsite.

Un gest ce nu poate fi suficient rasplatit.

 „Mirela Traistaru este considerata artista “nepereche” , nu numai pentru talentul sau remarcabil, realizarile si cariera impresionante, ci si datorita varietatii si complexitatii creatiei sale“. Are lucrări în colecţii de stat şi particulare din Franţa, Italia, Danemarca, Olanda, Austria, Germania, Elveţia, Ucraina, Serbia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, India, China, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi în muzee precum Muzeul de artă Beijing (China), Muzeul de artă Satul Mare, Muzeul de Artă Comparata Sângeorz Băi (Romania).

Mirela a inceput proiectul „Add to Address Book“ in urma cu 7 ani ,cand a cerut prietenilor ei artisti sa ii doneze lucrari cu dimensiunile de 100x100cm si acordul de a interveni plastic peste acestea, cu ideea de a realiza o singura pictura: povestea ei spusa peste povestile lor:.Este un jurnal despre prietenie, incredere, toleranta si adevaratele valori. Toti acestia sunt prietenii Mirelei. Ideea ei a fost de a reuni aceste firi independente si solitare intr-o lucrare unica a carei dimensiune nu se stie cand isi va atinge marginile.Este un proiect pentru o viata.

„Add to Address Book“ a fost prezentat pentru prima data în cadrul Târgului de Artă Art Safari, organizat în perioada 22-25 mai 2014 la Bucureşti. Aici, aceste lucrări au fost legate între ele ca un mare „puzzle“, de un „fir roşu“ – intervenţia plastică a Mirelei Traistaru, executata live in prezenta publicului participant la expozitie. Proiectul reuneste in prezent lucrări a 97 de artişti contemporani – pictori, sculptori, graficieni, poeţi, fotografi, artişti conceptuali, artişti naivi, tatuu-atori – din 17 ţări: Bulgaria, Croaţia,Elvetia , Franţa, Germania, Italia, Liban, Maroc, Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, Serbia, Slovenia, Ungaria, lucrari peste care Mirela a pictat, creeand din toate acestea o singura pictura.

Proiectul „Add to Address Book“ nu se opreste aici. Tot mai multi artisti solicita sa se alature Mirelei . Este un proiect viu care se reinventeaza de fiecare data, la fiecre expunere in functie de spatiu si inspiratie.